Friday, August 15, 2008

Macam-macam ada...


Hai entahlah..apa nak jadi dengan negaraku ini..macam-macam bala berlaku hari demi hari..Ya Allah selamatkanlah kami semua..amin.

Macam-macam gambo jugak yang bakal aku sematkan di dalam diari mayaku ini untuk kenangan masa hadapan.Yang pasti masa amat terhad untk update blog selalu..


Kenangan show dinner bank islam di shah alam..
Yang ni lak show kat Thailand..terimakasih kat Idzwan Firdaus yang subuh-subuh menjemput hatar kami dari dan ke sempadan. Persembahan kali ke 3 di PSU (Prince of Songhkla University,Pattani Thailand ini masih mengujakan.Kehadiran ...ramai yang amat..penuh sampai ke luar..pastu aku sempat melaram pakai spek Ustaz Toha..kadang2 macam best pakai spek..hehe.


Show seterusnya..Pesrsembahan di HUSM,Kelantan.Hotel penginapan di Raudhah Hotel membuatkan kami terserempak dengan kuliah mingguan 'Tok Guru' yang di adakan saban jumaat..lihatlah ramainya manusia..macam pesta ilmu..orang datang dari negeri yang jauh-jauh pun ada semata2 nak menuntut ilmu...budaya sebegini semakin terhakis..x macam zaman sahabat dan tabi'in dulu..budak kecik2 dah sendirian merantau mencari ilmu..x macam kita sekarang..semua suap..

Next..(x semua show sempat amik gambar..kalu ada pun x semua sesuai utk diabadikan.

Kenal x? Sape x kenal orang yang mengajar dalam rancangan Muqaddam saban hari masa kita kecik dulu..inilah ayah Toha..Ustaz Dato' Hj Hassan Azhari. Ahli dalm bidang tajwid dan juga peminat maqam2 tarannum Al-Quran..moga ramai orang muda zaman ini cenderung pada kecenderungannya..Anaknya Toha boleh dikira sebagai pelapis selain dari Dr Raouf Hassan yang sekarang dgn rancangannya yg bertajuk "Qiraatil Quran". Sajle je pergi rumahnya sambil berbincang sedikit sebanyak tentang Al Quran..Dalam pada kepadatan show tu sempat jugak memenuhi undangan walimah staf ofis-Nadrah di Rengit,Patu Pahat. Padahal malam sebelumnya aku show di Penang,sampai rumah 5 pagi,x tido sebab takut terlajak,7 lebih gerak ke ofis untuk naik bas rombongan ke BP. Walaupun penat x ingat,seronok jugak dapat bawak family jalan2..lagipun kita duduk je x drive..actually 80% adalah perjalanan dalam bas sebab lebih kurang 1/2 jam je kat rumah oengantin dah kene golot-golot (bahasa segamat) nak balik kejar show malam di putrajaya..


No comments: